Met M-M-T kiest u voor een perfecte partner voor uw project →

Altez historiek

1991 : Op 1 januari 1991 startten vier vennoten het bedrijf AGRINBO (bedrijfszetel in de Bosheide te Aalter) als bouw- en coördinatiekantoor voor bedrijfsgebouwen in de landbouw en industrie.

1994 : Omschakeling van bouw- en coördinatiekantoor naar een bouwbedrijf. De eerste montage- en onderbouwploegen worden aangeworven en een eigen studiebureau uitgebouwd. De typische doorgedreven organisatiestructuur op de werven – met opvolging van werf- en projectleiders – wordt opgezet.

1995-1996 : Eerste werven in het Groothertogdom Luxemburg en Nederland en verdere uitbouw van deze markt.

1997 : Agrinbo bouwt nieuwe kantoren en twee loodsen voor opslag en productie van metaalconstructies (langs de Tieltsesteenweg te Aalter).

1998 : Eerste werven in Frankrijk en verdere uitbouw van deze markt.

2002 : A-ZES wordt opgericht als aparte en gespecialiseerde divisie voor industriebouw.
Axcent wordt opgericht als aparte en gespecialiseerde divisie voor hippische gebouwen.

2002-2005 : Altez telt nu al meer dan 100 medewerkers en bouwt gemiddeld 120 projecten per jaar. We beschikken over eigen beton- en funderingsploegen, en eigen montageploegen aangevuld met gespecialiseerde toeleveranciers en onderaannemers. Een deel van de constructie maken we in eigen huis, en via eigen transport garanderen we een correcte belevering van de werven.
Altez verlaat Aalter wegens plaatsgebrek. De nieuwe kantoren en productiehallen komen in de industriezone Tielt Noord.

2006 : Invoering van de nieuwe groepsnaam: ALTEZ Bouwgroep. Agrinbo wordt de naam voor de divisie bedrijfsgebouwen voor de landbouw.

2007 : De bedrijfsterreinen in Tielt worden uitgebreid (aankoop aangrenzende locatie).

2008: Lambert-Geerkens wordt overgenomen, een bedrijf met 220 medewerkers, een grote productiecapaciteit voor staalconstructie, een betonfabriek voor prefab gevelelementen en een eigen constructieatelier voor aluminium en houten raam- en deurconstructies. Lambert Geerkens was opgericht in 1964 als een bouwbedrijf voor stallenbouw met prefab elementen en ontwikkelde zich tot trendsetter in de Benelux op het vlak van systeembouw voor agrarische en industriële gebouwen.

Overname van MMT: gespecialiseerd in metaalconstructie voor las- en maatwerk in staal en inox voor de verwarmings- en koeltechniek..

2009 : Montage Devanco (B) worden overgenomen.

Diverse overnames luiden een herschikking in van de groep. Een nieuw logo wordt ontwikkeld, met aangepaste versies voor de verschillende afdelingen en divisies.
De activiteiten worden strategisch herverdeeld op twee locaties: Altez West (Tielt) en Altez Oost (Meeuwen).

2010 : Goudezeune Industriebouw en bouwbedrijf de Vries worden overgenomen.

2012 : Altez telt nu al meer dan 400 medewerkers en bouwt gemiddeld 180 projecten per jaar